Translate

dilluns, 30 de novembre del 2009

DE POC A MENYS

Diumenge, 16.00 hores. Partit corresponent a la 2ª categoria territorial entre el CE. Esparreguera i el Fontsanta Fatjó CD.
Trenta espectadors a la grada. 60 € de recaptació. Només l’arbitratge costa 148 €.
Gestionarem el Sènior com millor sabrem i podrem. Però és ben clar que podrem poc.
Esforços en fem molts. Rendiment en traiem poc.
Com sempre hem dit: El CE. Esparreguera tindrà el Sènior allà on la Vila el vulgui tenir.
Seguirem treballant.
Salut i feina

dilluns, 23 de novembre del 2009

EL CENTRE DONA SUPORT AL FLAG-FOOTBALL


Primer de tot: Què és el Flag Football?
Doncs es tracta d’una modalitat d’introducció al Football Americà per a joves, que es disputa sense contacte.
Aquesta és una iniciativa d’en Josep Maria Regañó, l’incombustible Reganyo en quant a la promoció del Football Americà es tracta, qui amb l’ajuda d’altres afeccionats a aquest esport, de la respectiva Federació Catalana i mitjançant convenis amb els IES de la nostra població (Ja té en marxa el signat amb l’IES “El Castell”) ha començat una nova aventura a Esparreguera.
Fins fa poc entrenaven en un espai cedit per un dels IES, a l’Aire lliure però sense enllumenat. Davant d’aquesta circumstància i com sigui que el Centre disposava de mig camp d’entrenament els dilluns i els dijous, els hi van oferir cedit a cost zero.
Des de fa dos setmanes que entrenen al Municipal de Futbol i aquest darrer cap de setmana van disputar un torneig quadrangular a Igualada, del que van quedar sotscampions.

Comencen bé.
Un cop més, el Centre disposat a col·laborar amb noves iniciatives.
Algun dia veurem un equip de Football del Centre?
Mai se sap, de moment col·laborem amb el “Coach” Regañó i ens interessem per aquesta disciplina.
Salut i Futbol (encara que sigui "raru")

PROGRESSEN ADEQUADAMENT i NECESSITEN MILLORAR ALGUNS ASPECTES

Van passant les setmanes i, en termes generals, es pot dir que la canalla dels nostres equips de Futbol Formació progressen adequadament.
Aquesta qualificació (per emprar terminologia docent) es deriva de fer una valoració sobre la millora en diferents aspectes del joc, com ara el posicionament en el camp, el control de la pilota, la organització del joc, etc., tot això considerant, en cada equip, els objectius a assolir i la metodologia a emprar per a cada grup d’edat.
Quedi ben entès que ens referim a la millora concreta de les diferents àrees de formació futbolística i no a la obtenció de resultats.
És cert que en alguns casos la millora ja es comença a traduir en resultats, però en d’altres encara no. Això no ens ha de posar nerviosos, ni ha de fer que posem nerviosos els nois i les nenes.
Toca continuar treballant, sense pressionar la canalla. Toca que gaudeixin i que vagin interioritzant coneixements de manera progressiva, poc a poc, però de forma consolidada.
En alguns grups (evidentment els més petits) està costant especialment tallar el cordó umbilical amb la família.
Hi ha nois que estan més pendents del que els hi diuen els pares des de la grada que del joc. Així, aquest cap de setmana es va donar la situació que fins a quatre nois (de set que hi juguen) estaven girats cap a la grada atenent les indicacions de llurs pares mentre que l’equip contrari atacava la nostra porteria. Evidentment, no podien escoltar a l’entrenador que intentava captar la seva atenció.
Això és important, sí és que volem que progressin amb més rapidesa. Potser pensem que un consell a temps pot ser beneficiós per al joc. Potser.
El que és segur és que endarrereix la percepció dels nois de formar part d’un nou grup de treball, en el que la direcció no la tenen els de casa, sinó uns “bojos” que estan a la banda intentant cridar més que tots els pares de la grada plegats, per tal d’intentar aconseguir donar-los una instrucció.
Ajudeu-nos a aconseguir que els nens i nenes facin dels seus entrenadors els únics referents en el futbol. Anar tallant el cordó umbilical és, de vegades, dolorós (per a nosaltres), però imprescindible per a la seva futura independència, però és que això de ser pares consisteix, precisament, en permetre que, poc a poc, en depenguin menys de nosaltres.
I una altra. El futbol és esport de conjunt. Ergo... guanyen i perden tots. No és bo, gens bo, estimular individualitats que poden acabar sent egoismes (cinc euros per cada gol que marquis, per exemple), potenciem l’esforç per compromís, la solidaritat en el treball i la responsabilitat de conjunt. En guanyarem tots.
Estem segurs que amb el vostre ajut ho aconseguirem.
Salut i ...més treball

dimecres, 18 de novembre del 2009

MANDA...!!! (3)

Per a que no sigui dit que som uns contestataris amb ànim de pleitejar, respecte del contenciós del temps perdut del partit de les nenes de categoria Infantil-Aleví contra el CE. Sabadell, hem demanat la mediació del Defensor del Club.
Aquest càrrec de nova creció pel President de la FCF. el desenvolupa en Sergi Albert (ex-àrbitre).
Esperem que imperi el seny i no se'ns obligui a indisposar-nos, novament, amb la FCF per una resolució del Comitè de Competició que, segons el nostre criteri, és improcedent i injusta amb el CE. Esparreguera.
Us facilitem l'enllaç del nostre escrit de demanda de mediació i de la resposta del Defensor del Club.
Salut i mediació (sentit comú)

dimarts, 17 de novembre del 2009

MANDA...!!! (2)

El passat 29 d’octubre publicàvem una nota titulada “MANDA...!!!” en la que us informàvem del recurs que, amb molt mal estil i al nostre parer amb mala fe, havia presentat el CE. Sabadell reclamant que es disputin uns quants minuts que, segons ells, l’àrbitre va escorçar del temps reglamentat del partit que va enfrontar les nostres noies de l’Infantil-Aleví amb dit club.
Com vam dir en aquella nota presentaríem al·legacions davant el Comitè de Competició abans no es pronunciessin, doncs no sembla de rebut que per deu minuts (5 + 5) ens tinguem que desplaçar, probablement entre setmana, des d’Esparreguera a Sabadell, en especial quan no som els responsables de la situació.
Com sol succeir, el Comitè no ha escoltat cap dels nostres raonaments i, la setmana passada (12/11/09) va resoldre que s’han de disputar deu minuts corresponents a els cinc minuts que l’àrbitre es va “menjar” en cadascun dels períodes del partit.
A banda que ens continua semblant una actitud absolutament antiesportiva per part del CE. Sabadell el voler guanyar dos punts als despatxos que no van saber guanyar al camp, ara se’ns presenta el conflicte amb el Comitè de Competició que ha dictat una resolució, segons el nostre parer, absolutament antirreglamentaria i per tant absolutament injusta en termes jurisdiccionals esportius.
Hem presentat recurs davant el Comitè d’Apel·lació contra la resolució del Comitè de Competició.
Us pengem el recurs per tal que, aquells que estigueu interessats, el pugueu consultar.
Simultàniament cursem escrit demanant la intervenció del Sr. Sergi Albert, que ostenta el càrrec de Defensor del Club, creat pel President de la Catalana, Sr. Jordi Casals.


Salut i defensa

dilluns, 16 de novembre del 2009

PER A QUE QUEDI CONSTÀNCIA

El passat divendres, per la tarda, una màquina que treballa a les obres d’adequació de la piscina petita d’estiu, va topar-se amb la escomesa general d’aigua i la va rebentar.
Res a comentar sinó fora per que aquesta avaria obligava a tancar el subministrament d’aigua des del camp municipal de futbol.
Traducció: Tot el cap de setmana sense aigua als vestidors, lavabos i bar, nosaltres i el tennis.
Però no va passar. No ho va fer perquè a les 16.45 hores el cap d’instal·lacions del Patronat d’Esports, en Jordi Termens, ens va respondre la trucada telefònica (fora de jornada laboral) i es va encarregar de trobar qui ho pogués solucionar.
En Jaume Sanchís i en Salva van estar ocupant-se de trobar una solució i treballant per posar-la en marxa. Finalment, el mateix dissabte, a les 10.00 hores, deixaven resolt el problema.
Sí tot el cap de setmana ha pogut funcionar la instal·lació esportiva (inclòs el tennis), sense que ningú (a part de nosaltres) se’n assabentés del problema, va ser pel treball de les persones que hem esmentat.
El nostre agraïment.
Salut i feina.

dimarts, 10 de novembre del 2009

PRESSUPOST TEMPORADA 2009-2010

Per a que pugueu tenir la màxima informació de cara a l’Assemblea General del proper 15 de desembre de 2009, us pengem el pressupost elaborat per a l’actual exercici i un informe explicatiu sobre el referit pressupost.
Us recordem la importància d'assistir-hi, ja que les decissions col·legiades son legítimes, però com més associats hi participin major grau de legitimació tindran.
Salut i participació (quan toca i on toca)

dilluns, 9 de novembre del 2009

GUIXÀ ES QUEDA A CASA

Divendres ens va informar: “M’han trucat del Martorell per fer-me càrrec de l’equip”.
El Martorell té el primer equip al grup 2 de la Territorial Preferent, han cessat al seu entrenador i cerquen algun que sigui de prou garanties per a intentar mantenir la categoria. Un dels candidats era l’Àlex Guixà.
Des de la directiva es confirma la situació mitjançant una telefonada a un Vice-president del Martorell “Si, no sé exactament com està el tema perquè estem entrant en contacte amb dos o tres entrenadors, però dilluns ens volem entrevistar amb en Guixà”.
El Consell Directiu va donar llibertat absoluta al nostre Coordinador General i Entrenador del Sènior per a que decidís en consciència i va creuar els dits.
Diumenge a la tarda l’Àlex Guixà informa telefònicament al President del Centre de que havia pres la decisió de no considerar la proposta del Martorell i continuar al “Centre”.
Ens alegrem. Continuem fent club.
Salut i satisfacció.

NOMENAMENT DE DIRECTIU

La Presidència del Centre d’Esports Esparreguera ha pres la decisió d’incorporar un nou membre al Consell Directiu.
En José Rodríguez Muñoz (Pepe), pare de jugador i vinculat als equips del Centre (l’any passat assumia funcions d’ajudant a l’Infantil “B”), s’incorpora a la Directiva del club dins de l’àrea d’Esports amb càrrec de Vocal.
Li desitgem una llarga i profitosa etapa com a directiu.
Salut i col·laboració

CONFIRMADA LA INTERVENCIÓ CORRECTIVA AL MUNICIPAL

Divendres passat, en un escrit titulat “E pur si muove” us informàvem que les gestions per a la renovació dels vestidors del camp de futbol avançaven, encara que no ho notéssim, però que avançàvem.
També us informàvem de com podria ser la intervenció, per ordre de prioritats, i de quina podria ser la fórmula de finançament.
Doncs bé: Aquest matí, a les 09.39 hores, la Regidora d’Esports, na Mirna Matas, en ha confirmat la noticia.
En una trucada telefònica ens ha transmès la confirmació general, això sí, deixant pendent qüestions concretes de la intervenció que s’hauran d’anar perfilant quant es dugui a terme el projecte de la reforma.
Respecte dels terminis per a la realització de la obra, tampoc no tenim dades concretes, però penseu que sí aquest 2n. FEIL funciona com el primer, les obres que es realitzin a càrrec d’aquest pla d’inversions, hauran d’estar finalitzades abans del 31 de desembre de 2010.
Aquesta tarda, sobre les 16.45 hores i també mitjançant trucada telefònica, ha estat la pròpia Alcaldessa Fosalba la que ens ha confirmat, personalment, la bona nova.
La decisió política de realitzar aquesta intervenció correctiva és ferma, tant ferma com es desprèn de la expressió de la nostra Regidora i de l'Alcaldessa “Podeu comptar amb la reforma, estigueu segurs”.
Ho estem, ens heu donat paraula.
A manca de veure com comencen les obres, mercès a tots i totes els que s’han implicat en aquest tema, sigui reivindicant, aportant propostes, donant suport a les demandes o de qualsevol altra manera, des de la gent del club, passant pel Patronat d’Esports, a la classe política de la nostra Vila que ens hagi donat suports o que se’n hagin preocupat del tema i als mitjans de comunicació que ens han fet d’altaveu. Gràcies a tots.
Salut i objectius (complerts no, però quasi...)

divendres, 6 de novembre del 2009

LOTERIA DE NADAL


A partir de dilluns, 9 de novembre, estaran a disposició de tots vosaltres els dècims de la Loteria de Nadal que ha encarregat el club.
La podreu adquirir al bar del camp de futbol a 22 € el dècim.
El número que juguem és el 00.251 i s'ha adquirit en la Administració de Loteria nùm. 1 d'Esparreguera (C/ S. Antoni núm. 13) (bufff, Sant Antoni i tretze...).
No sabem sí es maco o lleig, en realitat és igual.
En aquesta rifa o surt la bola o no surt la bola, així que si la bola que surti és la nostra, tant serà el número que ens hagin donat.
Salut i sort

E PUR SI MUOVE

La frase, com sabeu, es atribuïda a Galileo Galilei, qui se suposa que la va xiuxiuejar en finalitzar la lectura del manifest pel qual renunciava a la seva concepció heliocèntrica de l’univers davant del tribunal de la Santa? Inquisició.
Doncs bé: “E pur si muove” (I no obstant, això es mou). Malgrat que no ho notem, sembla que avancen les gestions per dur a terme la intervenció correctiva en el camp municipal de futbol.
No podem entrar en detalls, dades, ni dates concretes perquè, ara per ara, s’està treballant en determinar l’abast de la intervenció.
S'Estant realitzant reunions Patronat d’Esports-Ajuntament amb el tema de la reforma com a objectiu.
La cosa podria anar del següent:
a) Arranjament dels vestidors de dalt i magatzem.
b) Reforçament del tancament perimetral del camp municipal de futbol.
c) Construcció d’un bar amb local annex (petit local social amb espai per quatre o cinc taules) en el lateral de l’ambulatori, part superior de la grada.
d) Substitució del cautxú del camp per un de menor calibre per millorar el seu assentament entre la gespa.
e) Substitució dels fanals de les torres de l’enllumenat per uns de nous que millorin la visió nocturna amb una menor despesa elèctrica que els actuals.
Els recursos econòmics per a realitzar la intervenció podrien procedir del segon FEIL (Fons Estatal d’Inversió Local), i sembla que la voluntat de dur les reformes correctives a terme és ferma.
Nosaltres continuarem al aguait, confiant en que s’acompleixin les promeses, però al aguait.
Podria ser que tinguéssim noticies després de la reunió de Comissió de Govern de l’Ajuntament d’Esparreguera de la propera setmana.
Us informarem del que anem coneixent ja que pel moment no hi res tancat.
Salut i reformes (esperem)

dijous, 5 de novembre del 2009

CONVOCATÒRIA D'ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA 2009

El Consell Directiu del CE. Esparreguera, en la reunió realitzada el passat 30 d’octubre, va acordar, entre altres coses, convocar ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA, pel proper dia 15 de desembre de 2009.
L’Assemblea es celebrarà en el lloc i hora que consta en la convocatòria que adjuntem.
Qualssevol modificació sobre la convocatòria serà puntualment informada.
Salut i participació (on toca i quan toca)

http://ceesparreguera.blogspot.es/img/Convocatòria_Assemblea_09.pdf


dimecres, 4 de novembre del 2009

PACIÈNCIA, TRANQUIL•LITAT i TREBALL

Cada any succeeix que els equips “B” (i per tant, els “C” també) es troben amb problemes de potència de joc i d’habilitat tècnica.
No es tracta que els nostres nois i noies no en sàpiguen o que els nostres tècnics no treballin com toca (encara que també han d'aprendre a treballar en els nous escenaris), sinó que les diferencies en les edats es noten. Cada any els “B” es troben en inferioritat física (per diferencial d’edat) respecte d’altres equips.
Sí som capaços, entre tots, de mantenir els nois i noies encoratjats per a entrenar amb atenció i ganes de millorar i de fer-ho de manera que no els posem nerviosos (de vegades, sense voler, els hi transmetem un nivell d’exigència que no es correspon amb les seves edats), a mesura que avanci la segona volta notarem progressions notables en el joc. És lògic, a mesura que els de primer any es desenvolupen s'escurcen les diferencies físiques i, llavors, s’igualen les condicions de joc.
Més notable encara és la situació de l’Aleví “A” que es troba amb jugadors de primer any (conseqüència de no haver pogut inscriure Aleví “B” la temporada passada) i, més a més, han de neutralitzar la dificultat d’haver passat de futbol-7 a futbol-11 (canvi de dimensions, distàncies ampliades, diferent distribució dels jugadors en el camp, etc.) i compensar la diferencia de categoria que s’han trobat, doncs l’Aleví “A” disputa la competició en la 1ª Divisió.
Tot just hem començat, entre tots (també els pares i mares), un projecte basat en el futbol base com a sistema per a millorar el potencial esportiu del nostre club, però hem de saber que per a que es notin els primers resultats es necessitaran quatre o cinc any (el temps d’una generació de base).
A curt termini, que treballin, que s’ho passin bé, no els traspassem ansietats pròpies i no els exigim evolucions i millores instantànies.
Treballar amb els nois i noies els diferents valors que fonamenten la cohesió del grup en els esports de caràcter col·lectiu (compromís, esforç, solidaritat, responsabilitat, disciplina, superació i companyonia) amb paciència i tranquil·litat son, sempre, la millor recepta per progressar adequadament en el camí esportiu i aconseguir Cadets i Juvenils amb caràcter propi, qualitat tècnica i capacitat física.
No esperem victòries immediates, llargues ratxes sense perdre (que tampoc no seria bo per a la formació de la canalla), sí arriben, benvingudes, però que no ens generi ansietat. Ans al contrari, sapiguem transmetre als nostres fills i filles que, ara per ara, guanyar no és lo més important.
Cada temporada, a partir del mes de febrer, es comencen a percebre, primer poc a poc i després de manera evident, les ansiades millores. Siguem pacients i animem la canalla a seguir esforçant-se.
Salut i temps

dilluns, 2 de novembre del 2009

RESPONSABILITAT I COMPROMÍS

De tant en tant us parlem dels valors que la pràctica del futbol pot aportar als vostres fills i filles.
Avui volem tractar el tema del COMPROMÍS.
No us penseu que es tracta d’un tema menor.
El COMPROMÍS, entès com la força que ens fa complir AMB AQUELLES OBLIGACIONS QUE HEM ADQUIRIT LLIUREMENT, és extensió de valors com ara la RESPONSABILITAT i inspiradors d'altres com la COMPANYONIA.
Es tracta d’un dels valors que ajuden els nois i les noies a trencar amb el seu enorme “JO” i “MEU” per començar a pensar en el “NOSALTRES” i “NOSTRE”. Els ha d’ajudar a considerar el bé superior del grup com a objectiu comú i principal, allunyant-nos de l’egoisme de la individualitat.
És, en definitiva, el començament d’un camí que els ha de conformar com a membres d’una comunitat que treballa per a obtenir objectius comuns en el que tothom aporta valor afegit d’importància, sempre que no ho faci al marge del grup.
COMPROMÍS és no faltar a un entrenament perquè “haig d’estudiar” (d’altra banda gran responsabilitat i activitat principal dels nostres nois i noies) sinó en “deixo la PSP i estudio ARA i AVUI per l’examen de DEMÀ PASSAT, perquè no vull faltar DEMÀ a l’entrenament, perquè haig d’ajudar l’equip.
En definitiva es tracta d’un dels valors que els ha d’endinsar en el camí d’una societat solidaria.
SALUT i ALTRES COSES