Translate

divendres, 20 de febrer del 2009

RÀDIO-TEATRE A ESPARREGUERA

En la nostra constant recerca d’activitats culturals (per a intentar arribar a l’estat de primats), ahir dijous, a la nit, vam tenir la sort d’escoltar una peça de ràdio-teatre que emetia Ràdio Esparreguera.
Es tractava d’una obra cómico-tràgica, de caràcter fantàstic, amb el nus central en la lluita de poder que es dona entre els membres del Consell de Savis d’una aldea mil·lenària d’una petita nació mediterrània.
Els millors moments es produeixen quan una de les dones, membre del Consell de Savis, és interpel·lada insistentment i malèvola sobre l’estat de la tenda del Consell d’Ancians.
Aquesta, es defensa llargament emprat una arma nova i demolidora: Es planta davant de tots els seus opositors i els hi llegeix, durant més de dues hores, el manual d’instruccions de la rentadora de la tenda del Consell d’Ancians.
Es tracta d’una “Sit-com” d’allò més còmic, que fa molt de riure, fins que l’espectador (en aquest cas oïdor) cau en el compte que això podria succeir en la realitat i s’angoixa, tot patint vergonya aliena.
Es tracta d’una obra recomanable per a gent amb temps disponible, ja que va durar nou (9) hores, finalitzant a dos quarts i cinc minuts de quatre (3:35 hores).
És d’autor anònim, però per la durada s’especula en que pogués haver tingut relació, temps era temps, amb el grup d’actors de la Passió.
Precisament la seva llarga durada la desvirtua, doncs és massa l'esforç interpretatiu per a un argument força simple.
No obstant, és bona època per a aquest tipus de representacions ja que durant el Carnestoltes cadascú es pot disfressar d’allò que vulgui, de membre del consell de savis o de futbolista amb estudis.
Que visqui molts anys la fantasia.
Salut