Translate

divendres, 24 de juliol del 2009

REUNIÓ AMB L’AJUNTAMENT

Ahir, 23 de juliol de 2009, totes les entitats esportives estàvem convocades a una reunió en la sala d’Actes de l’Ajuntament (sala de plens), a les 19.00 hores, amb representants de l’ajuntament.
Per part de l’ajuntament van assistir-hi, en qualitat de ponents, la Regidora Adriana (Hisenda) i la Regidora Mirna (Esports); per les entitats esportives estàvem quasi tots.
Missatge: NO HI HA NI UN DURO i HAUREM DE RETALLAR DESPESES. Això és: Tingueu clar que hi haurà una retallada en el pressupost d’esports per a l’exercici 2009-2010 que afectarà (entre d’altres coses) a les subvencions de les Entitats Esportives.
Val. Molt bé. En som conscients de quina és la situació financera del nostre ajuntament i si s’han d’aplicar mesures doncs s’hauran d’aplicar.
No sabem encara quin serà l’abast de la retallada, però serem conseqüents i procurarem ser col·laboradors per tal d’intentar sortir de la situació actual amb pau social i de la manera menys traumàtica possible.
Però hi ha uns requeriments, que des del Centre d’Esports vam dirigir a les Regidores, que entenem indispensables, a saber:
Que l’estalvi afecti a TOTS i TOTES, això és, que sigui global. No que afecti només, o en el màxim grau, a les entitats d’esports.
Que sigui just i ponderat. Per a això proposem:
Que es comenci per estalviar anul·lant activitats sumptuàries (de luxe o prescindibles) per intentar preservar les de caràcter necessari. Així, per exemple, ens podem estalviar el Mercat Medieval de Montblanc que no aporta res i costa una pasta, o d’altres per l’estil.
En segon ordre de la classificació de les tisores, posem les activitats de caràcter extraordinari. Amb això pensem que es garantiria millor la pràctica de les activitats ordinàries (que son les de caràcter reglat, per exemple la competició de lliga).
En tercer lloc creiem que s’ha de tenir en compte l’esforç de finançament. És a dir, creiem que no és just que hi hagi entitats (d’esports i d’altres àmbits) en les que els socis paguen molt poc, o ni tant sols paguen, perquè amb la subvenció municipal financen les activitats de tot l’exercici, mentre que en d’altres entitats els associats aporten més del 90% de la despesa anual (en el nostre cas la subvenció anual ordinària que rebem de l’ajuntament no arriba a significar el 10% de la despesa anual).
També creiem que s’hauria de considerar el grau d’implicació de les entitats en les activitats de Vila, l’esforç organitzatiu d’activitats complementàries i la col·laboració amb determinats serveis municipals com ara nova ciutadania, serveis social, joventut, etc.
Hem de dir que tant l’Adriana com la Mirna van manifestar el seu acord inicial amb aquests plantejaments, compartits pels representants d’altres de les entitats assistents, i van anunciar que estudiaran el procediment a emprar per regular la restricció de les subvencions, al temps que van adquirir el compromís ferm de reunir-se amb les entitats, tenir enllestit el procediment i determinades les afectacions, abans d’acabar el mes de setembre i no perjudicar, encara més, a unes entitats que ja hauran iniciat l’exercici sense poder tancar el pressupost degut al desconeixement que romandrà respecte de les subvencions.
I una darrera cosa... Fora bo que assolissin la interiorització de la idea de que l’ajuntament no subvenciona a les directives o consells de les entitats, sinó que ajuda indirectament a que el jovent de la vila pugui practicar esport de competició a un preu més assequible per a les seves famílies.
Salut i esforços (que els haurem de fer).