Translate

divendres, 2 d’agost del 2013

2ª. NOTA D’ESTIU.



“Si nosotros tenemos la pelota, ellos no pueden marcar” (Johan Cryff).
Dit així, tal com raja, condensa tota la “filosofia futbolera” del personatge en qüestió, del que no penjo trets biogràfics perquè penso que no cal, que és prou conegut.
I amb això n’hi ha prou. Després venen, en  reguitzell, una colla de tècnics a inflar-nos el cap amb que si el 4-4-2, que si el 2-3-1-3-1, que si el 2-3-3-2 i mil altres variables per aconseguir una “ocupació racional del terreny de joc”, al igual que succeeix amb qüestions tàctiques i estratègiques que acaben per marejar als jugadors fins al punt que, amb una mica d’esforç, acaben per no saber de què, ni a què, juguen.
El pitjor del cas és quan això passa en categories de formació / iniciació a la competició / futbol base, per que els extravien, els desorienten i perden el nord.
Normalment és més efectiu potenciar allò que se’ls hi dóna bé als/les jugadors/jugadores i deixar els papanatisme per a més endavant i prendre-se’ls amb gasosa.
Fixeu-vos si serà cert, que un altre personatge, en Luis Molowny, entrevistat per un periodista respecte dels èxits a la seva carrera, a una pregunta de l’estil -Qué les decía Vd. a sus jugadores antes de salir al campo para conseguir siempre ese gran rendimiento?- diuen que Molowny va respondre -simplemente les digo: Señores, salgan y jueguen!-
d’en Luis Molowny sí que penjo ressenya biogràfica perquè dubto que els més joves tinguin referència d’ell.
Luis Molowny Arbelo “El Mangas”, (Santa Cruz de Tenerife, 1925 - Las Palmas de Gran Canaria, 2010) va ser jugador de futbol durant les dècades de 1940 i 1950 i entrenador durant els anys 60, 70 i 80. Com entrenador “només” va aconseguir 1 sots-campionat de lliga (amb la UD. Las Palmas!!!) 3 Campionats de Lliga, 2 Copes d’Espanya i 2 Copes de la UEFA (ara Europa League) tots aquests darrers títols guanyats amb el Real Madrid CF., sempre fent d' apagafocs des de la seva habitual tasca de 2n. entrenador de la que només sortia a fer de 1r. entrenador per resoldre crisis.
Salut i Estiu.