Translate

dilluns, 9 de juny del 2008

El Futbol Sense Pressupost per a Festa Major


Els darrers anys la gent de la vila ens comentava que antigament sempre hi havia un partit de futbol per a Festa Major d’Estiu, el qual era tradicional i molt participat per la gent d’Esparreguera.
Després de sentir la mateixa demanda diversos any, els del “Centre” es vàrem proposar d’organitzar una matinal de futbol al camp municipal, pel dia 12 de Juliol, coincidint amb festa major i amb el començament del torneig d’estiu de futbol-7.
Per a aquesta celebració vam voler organitzar un torneig de veterans, en format triangular, i es van establir acords entre els propis veterans del CE. Esparreguera, un altre equip de la comarca i el R.C.D. Espanyol SAD.
Tot plegat, necessita d’una inversió de 600 € (aprox.) per cobrir les despeses de desplaçament dels equips forans convidats i els records de la trobada. Aquesta aportació dinerària ens va semblar que podria provenir del pressupost de Festa Major d’ enguany.
Així que des del “Centre” ens vam dirigir al Patronat per a que des del Patronat parlessin amb Cultura (mai directes perquè ja comptàvem amb un NO) per tal de veure si era possible que la regidoria que organitza la Festa Major i gestiona el pressupost (Cultura) ens concedís alguna possibilitat d’obtenir aquest finançament.
La resposta des de regidoria de Cultura ha sigut: “Si és futbol és esport, per tant, en tot cas, que ho pagui Esports”.
A banda que Esports no està per tirar coets (algun dia us informarem de la part del pressupost municipal que es destina a esports i quina a...altres activitats -que de moment no mencionem per no molestar ningú-) entenem que Festa Major és Festa Major i que totes les entitats haurien d’estar en igualtat de condicions a l’hora d’organitzar actes participatius de les festes.
Però en tot cas no es tracta de què és el que entenem els del “Centre”, sinó del que entenen altres i, tradicionalment, sempre ens ha semblat que pensen que els d’esports som una colla de sobrecarregats d’adrenalina i més en concret, dels del futbol, que som una colla d’analfabets funcionals que només procurem satisfer alguns dels instints primaris (de fet no sabeu quant m’ha costat escriure això sense fer-ne faltes d’ortografia, posar insults o sorolls guturals), perquè sinó no s’entén quina diferència hi ha entre organitzar una trobada entre colles castelleres o entre equips de futbol, i que sigui aquesta diferència la que permeti determinar quina activitat es subvenciona i quina no.
Nosaltres ja hem anul·lat el compromís adquirit amb els equips que anaven a participar en la trobada de veterans, ens quedem sense la oportunitat que el futbol pugui estar present en els actes de celebració de la Festa Major d’Estiu d’Esparreguera.
Haurem d’esperar que, algun dia, algun governant, provingui de l’esport i ens pugui tractar amb la normalitat que desitgem, la mateixa amb la que ara, aquells que provenen de la soca-rel de les tradicions de la cultura del nostre país, tracten als que es dediquen a realitzar aquestes activitats, o bé esperar que algun dels directius de les entitats esportives de la vila entri a treballar a cultura.
Només una pregunta: Anar a cercar tasques i beure alcohol “pel morro” és subvencionable? I en cas afirmatiu (que ho és), quina regidoria aporta el pressupost?
Curiositats amics, curiositats.
Salut i dubtes