Translate

dilluns, 2 d’abril del 2012

ATURADA DE LA COMPETICIÓ. VACANCES.

La Setmana Santa cau quan toca. I ha tocat aquest proper cap de setmana, a 8 jornades per acabar la lliga. Mal moment perquè és l’hora en la que molts clubs i equips tenen coses importants a jugar-s’hi, campionats, ascensos, descensos, etc., i no sembla que aturar l'activitat una setmana sigui el millor per mantenir el ritme de competició, la concentració en la feina que està per fer, la que no admet demora i que no concedirà segones oportunitats.
Aquestes darreres jornades són definitives, com la mort sobtada al tennis, i no admeten pròrrogues ni concedeixen temps mort per tornar a adquirir la forma, la tensió de joc i la concentració.
Però contra el calendari no es pot fer res. Bé, si que es pot fer. Potser no donar vacances generalitzades, fer-ho de manera selectiva.
Intentaré explicar-me. Potser que els més petits (Promeses i Prebenjamins) poguessin fer vacances, però mantenint l’ activitat del club oberta els dies laborables, de manera que els que estiguin per la Vila entrenessin amb caràcter voluntari, per a no rovellar-se.
Per a la resta, activitat ordinària, entrenaments reglats per a tothom (excepte aquells afortunats que estiguin en condicions de poder marxar fora uns dies. És clar, sinó hi són no poden venir), especialment per a totes aquelles plantilles que s’estan jugant quelcom d’important (per exemple: Benjamí “A”, Aleví “B”, Infantil “A”, Cadet) que haurien d’aprofitar per engreixar la seva maquinària, polir estratègies, treballar tàcticament i, pel damunt de tot, com ja s’ha dit, mantenir-los en la rutina, evitant que la natural relaxació que provoca la inactivitat derivi en desconcentració i pèrdua de la tensió competitiva.
No es tracta de posar-los-hi pressió, es tracta d’evitar que es desinflin i refredin. Alguns es juguen molt; el suficient com per aprofitar aquests quatre dies per a repassar, igual que es fa abans dels exàmens finals, que és, en realitat, el que seran les properes vuit jornades. No hi hauran més.
Salut i va de veres.