Translate

dilluns, 20 d’octubre del 2014

ZINEDINE ZIDANE, EL REAL MADRID, LES TRAMPES AMB EL CARNET D’ENTRENADOR i L’EFECTE MIMÈTIC.


Sempre s’ha dit que els més petits intenten emular als més grans, que la imitació és un dels procediments d’aprenentatge i que per a aquest motiu els més grans han d’anar en compte amb segons què fan, doncs podrien constituir un mal exemple pels més menuts.
Ara, aquests dies, se’n parla molt de la sanció que pot rebre el Real Madrid i en Zinedine Zidane per estar fent, sembla ser, d’entrenador del Real Madrid “B” (Madrid-Castilla) sense haver obtingut el carnet (o acreditació) corresponent i utilitzar un “negre” que posa el carnet per ell.
Malament em sembla.
Els clubs han de tenir els entrenadors amb la titulació corresponent a cadascuna de les categories on militen els seus equips i no fer trampes; siguis el Real Madrid o el CE. Esparreguera.
Per què ho dic això? Doncs perquè el CE. Esparreguera sembla que també està actuant en frau de reglament en aquest aspecte.
Es podria estar donant el cas que es vingui utilitzant el carnet d’altra entrenadors per cobrir la mancança de titulació exigida per a ser entrenador del Sènior de 3ª. Catalana.
Així, en Sergio, estaria sent cobert amb el carnet d’un altre entrenador ja que, des de fa un parell de setmanes, es presenta el carnet d’un tal Raimundo Carlos, que consta com a entrenador en la fitxa de l’acta de la FCF. (us deixo l’enllaç per si voleu consultar http://ves.cat/l-kN).
La mateixa situació es dóna amb l’entrenador del Benjamí “A” ja que a la fitxa de l’acta de la FCF. apareix com a entrenador un tal Rubén (ex jugador del CE. Esparreguera que ara milita en un altre club de la comarca de l’Anoia), en lloc de qui realment seia a la banqueta (també us deixo l’enllaç per si voleu consultar http://ves.cat/l-kL).
Malament, de ser així, trampa i frau de reglament.
Algú podrà pensar que aquesta situació s’hauria produït per efecte mimètic veient el cas d’en Zinedine Zidane, però no, penso que no els ha calgut emmirallar-se en ningú, que se’ls ha pogut ocórrer a ells solets.
Posar un carnet negre per cobrir la mancança pròpia està malament.
Pitjor encara si el titular del carnet que s’hi posa no té coneixement d’aquesta pràctica.
En el cas de que qui posa el carnet, no sent qui exerceix, ho faci a canvi de prestació econòmica, recompensa o promesa... com se’n diu de qui es ven per diners? I per a això en calen dos, el qui accepta i el qui proposa.
Tot és qüestió d’estils.
Salut i formes.