Translate

diumenge, 28 de novembre del 2010

NI MITJA LLIGA

No ha fet falta. Tots teníem seriosos dubtes respecte de la bondat del canvi de Futbol-11 a Futbol-7 de la categoria Aleví (GràciesXaviTorresquejanohietsienshasdeixatpringats), però no ha calgut esperar ni mitja temporada.

No fa gaire, en un programa de ràdio i en una tertúlia entre entrenadors de nivell (entre ells els dels principals equips de Catalunya) els tertulians van posar “a caldo” la reforma que ens van imposar. Un d’ells va dir “No conec cap entrenador que parli bé de la reforma”.

I vist el que veiem cada setmana doncs menys encara...

Ahir dissabte ens miràvem el partit del nostre Aleví C, aproximadament a la meitat del 3r. quart, quan ens va sobtar que l’entrenador de l’equip contrari (Martorell AE. “C”) ordenés als seus jugadors lo següent: “Si salen en corto, presión de tres!”.

Més del mateix del que tractàvem en un article anterior.

Si la filosofia del canvi era permetre que els jugadors tinguessin més contacte amb la pilota i que així milloressin la qualitat tècnica individual, ens hem lluït.

S'ha reduït el terreny, limitat la continuïtat en el joc amb temps de partit dividit en quarts absurds que no permeten "ficar-se" en el partit, i ara resulta que el que s’està posant de moda, de manera superformativa (sic), és pressionar la sortida de pilota, recuperar possessió i anar a tir directe (potenciació de l’esperit destructiu i resultadista), en lloc d’estimular l’aprenentatge mitjançant la protecció de la circulació de pilota, del bon gust pel joc de combinació i del bon tracte a l’esfèric.

En fi, com sempre, no quedarà una altra que empassar-nos la reforma, encara que no sabem si podrem mantenir l’aposta pel treball i la millora o haurem de claudicar i anar a “si salen en corto, presión de tres!” per a que els nostres nois tinguin opció a obtenir alguna victòria (que no sent determinant, ajuda molt).

Si més no, abans, amb el camp sencer, ho tenien més difícil per sostenir tàctiques de bloqueig.

Salut i no era això!