Translate

dimarts, 27 de maig del 2008

Errors Informatius a "EL Mundo Deportivo"

A continuació reproduïm la carta que via correu-e hem adreçat al Director de “El Mundo Deportivo” en referència a la informació publicada sobre els descensos del grup 3 de la Primera Territorial Catalana.

Benvolgut Director:
En la vostra edició del dilluns 26 de maig, en la secció de futbol territorial, el redactor de la Primera Territorial Catalana titula que fins a set equip descendiran del grup tercer per causa dels descensos no compensats.
Aquesta informació no s’ajusta al que hi consta al Pla de Competició de la Federació Catalana de Futbol, extracte del qual consta tot seguit en “cursiva” i entre “cometes”.

“PRIMERA CATEGORIA TERRITORIAL"
"Ascendiran a Preferent els campions de cada grup i els 3 guanyadors de les eliminatòries d’ascens que jugaran, a doble partit, els subcampions de cada grup, amb un sorteig previ per establir els aparellaments i l’ordre dels partits.
Descendiran a 2ª Categoria Territorial els classificats en 16è, 17è i 18è lloc, més 2 dels tres equips classificats en 15è lloc amb la pitjor puntuació, dels grups de la província de Barcelona; a la província de Lleida, descendiran els classificats en 17è i 18è lloc; i a les províncies de Girona i Tarragona, descendiran els classificats en 16è, 17è i 18è lloc.
D’altra part, recordem als clubs participants que caldrà tenir en compte el previst a l’apartat de “descensos de Preferent” del present Pla de Competicions, tota vegada que per aquest fet, podrien produir-se en determinades províncies, al finalitzar la temporada, més descensos (anomenats “no compensats” ) dels previstos inicialment.
Si en una determinada província no queden compensats els descensos amb els ascensos, aquest fet afectarà els darrers classificats de la Primera Categoria Territorial i així, correlativament, les altres categories inferiors.
En qualsevol cas, es tindrà sempre en compte la puntuació a igual nombre de partits jugats, i, si hi ha empat, la millor diferència de gols.”


Per tant, queda clar que els possibles descensos no compensats s’hauran de repartir entre els grups de la província afectada i que, de ser el cas, a la província de Barcelona aquestes places s’hauran de repartir entre els tres grups (2,3 i 4) de la Primera Territorial.

Us prego que rectifiqueu la informació, en primer lloc, perquè la credibilitat que acompanya al nom del vostre diari, pot provocar que els seguidors dels clubs modestos afectats es desmobilitzin i que els jugadors es puguin desmotivar, tot just la setmana en que quatre equips de la Primera territorial, grup tres, (CE. Esparreguera, Turó de la Peira, Vista Alegre i La Gornal) es juguen el ser o no ser en partit corresponent a la jornada 34, ajornats la setmana passada per pluja, resultats que afecten, més a més dels quatre implicats, a la Unificación Bellvitge, que podria quedar en plaça de descens directe segons els resultats anteriors; i, en segon lloc, per protegir la veracitat de la informació en un diari que es fanal de seguiment del futbol territorial.
Atentament.

Alfons Puche Amigues
President del CE. Esparreguera