Translate

dijous, 29 de maig del 2008

Reunió pels "Benja's" 2ª. part


Tal com era previst, ahir per la tarda es va dur a terme una nova reunió pel tema de la “Escola de Futbol del Patronat d’Esports d’Esparreguera”.
A aquesta reunió van assistir-hi, per part del Patronat, els Srs. Toni Rodríguez (Tècnic) i Jaume Vergés (Coordinador de la escola) i, per part del “Centre”, l’Alfons Puche (President) i en Manel Herrero (Vicepresident d’Esports), aquest darrer en substitució del nostre coordinador l’Àlex Guixà, que no va poder assistir per qüestions professionals.
Ens mantenim, ambdues parts, en punts absolutament oposats en quant al concepte.
Des del club entenem que tenim tot el dret a inscriure Benjamins propis i des del Patronat entenen que aquestes edats les gestionen ells per "garantir l'accés dels infants a la pràctica esportiva".
Això és, la administració pública tutela la pràctica de l'esport de base per garantir l'accés i la seva pràctica fins als nou anys -i només fins al nou anys- (segons el punt de vista del Patronat) però ho fa interferint en el dret a lliure organització d'una asociació privada, realitzant competència deslleial i parasitant la estructura dels clubs (segons el punt de vista del "Centre").
Així que vam sortir de la reunió amb la proposta de redactar un projecte de conveni que contempli les demandes del Centre, les quals, bàsicament son:
Que el CE. Esparreguera tingui la direcció i gestió ordinària de la anomenada “Escola” com si es tractés d’equips realment pertanyents al club, de manera que els nostres criteris sobre establiment d’objectius i metodologia d’entrenaments siguin determinants en el funcionament dels Benjamins i Prebenjamins i que els entrenadors d'aquests equips quedin subordinats, esportivament parlant, al coordinador general del "Centre".
Per a la seva banda, al Patronat d’Esports, li correspondria la comprovació de l’acompliment de la filosofia general sobre promoció de la pràctica esportiva (que ja aplica el “Centre” a Alevins i Infantils de 1r. any) i la gestió económica d'aquests equips (ingressos i despeses, entre elles, el material esportiu i la uniformitat de competició etc.).
Així que, ara, quedem a la espera que ens presentin l’esborrany del projecte, en cas que la proposta presentada des del “Centre” sigui estimada o que, en cas contrari, se’ns informi amb la màxima diligència possible (pensem que hi haurà forta ressistència al canvi), ja que tant una situació com l’altra afecten a la preparació i organització de la pretemporada.
Seguirem treballant-ho i us informarem.
Salut i integració