Translate

divendres, 25 de gener del 2013

HISENDA i EL FUTBOL CATALÀ


La “Agencia Tributaria” ha començat a inspeccionar diversos clubs catalans i els obliga a regularitzar la situació fiscal de tota persona que realitzi una activitat remunerada en el club, per mínima que sigui la retribució (monitors, coordinadors, fisioterapeutes, personal de manteniment. neteja, bar, etc.) http://ves.cat/crC0
Així al Santboià li han presentat una proposta de liquidació que s’acosta als 700.000 € ja que la “Agencia Tributaria” considera amb efectes retroactius als darrers cinc anys de l’activitat del club. També han rebut inspecció Sabadell,. Badalona, Sant Andreu, Prat i Vilanova. Encara que els afectats intenten justificar els pagaments o els ingressos amb conceptes com “dietes i/o quilometratge ”, la “Agencia Tributaria” no traga. http://ves.cat/crDj
Es prepara una reunió de clubs catalans a les instal·lacions del Santboià, a efectes d’informar a altres clubs i proposar una estratègia comuna. http://ves.cat/crDp
Aquesta és una informació elaborada de manera sintètica de diferents mitjans els enllaços dels quals us he posat.
Es veia que venia. Massa diner en negre voltant els camps de futbol, massa gent lucrant-se  a costa del futbol sense declarar res. No és culpa dels clubs, que es troben en situació d’indefensió davant un sistema emparat i promogut (en el meu parer) des de les federacions que són les primeres en cobrar en negre els rebuts dels arbitratges i de remunerar a aquest amb diners del mateix color. Això passa al futbol, al bàsquet i... en fi. No és culpa dels clubs però seran els que ho acabaran pagant.
Hi ha entrenadors de canalla, de clubs modestos que no passen de cobrar 100 € per 10 mensualitats, però hi ha entrenadors, coordinadors o directors tècnics a 600 i 1000 € mensuals per 10 mensualitats, tot en negre (i creieu-me, hi ha alguns que, fins i tot, s’embutxaquen més d’aquestes quantitats ).
La Federació obliga als clubs a tenir a tots els entrenadors titulats (en diferents nivells segons la categoria de l’equip) i aquests s’ho fan pagar. Les quantitats i les formes no les marquen els clubs, els clubs s’ho empassen perquè sinó no poden contractar i sense entrenadors titulats la Federació no et deixa competir (és més, multa als clubs per cada jornada que passen sense tenir un entrenador titulat vàlid per a la categoria).
Direu que el món de l’esport està prostituït. Potser que sí (malgrat que encara queda gent, poca, que és capaç de treballar de franc, només per afició).
El que no entenc és per què Hisenda s’esforça en regularitzar aquesta activitat i no ho fa amb la prostitució de veritat. Fent-ho amb aquestes dues activitats (incloent-hi el meravellós món de l’arbitratge) liquidàvem el deute del país.
Que en penseu?
Salut i marro