Translate

dilluns, 10 de juny del 2013

PRIMER CAP DE SETMANA DEL 2n. TORNEIG VILA D’ESPARREGUERA.



Passat per aigua. Ara núvol, ara plou, ara surt el sol. Suspensió el matí de dissabte, pluja i sol per la tarda i diumenge pendents del cel. Així van anar el dos primers dies de torneig.
Bon ambient tenint en compte les condicions climatològiques, encara que deslluït.
En l’apartat purament esportiu: Van ser tants els partits que vaig veure, que tinc una confusió mental al respecte, una mena de “puturrú de fuà” futbolístic.
Però tres cosetes sí que vull comentar.
1. Bon torneig el de l’Aleví “B” que, més a més de guanyar el torneig del seu grup, em va fer pensar que podrien haver fet millor temporada si se’ls hagués aclarit la situació en la classificació una mica abans. Vist els seus partits de dissabte n’estic segur que, sense l’angoixa del descens, haguessin rendit a un altre nivell. Coses de la pressió. Penso que poden créixer.
2. L’Hospitalet va portar ahir un equip que havia de ser Aleví de 1r. any. Doncs bé, entre ells un jove africà, no sé si de Ghana o de Camerun, però gran, molt gran. Fixeu-vos que no dic alt, dic gran. Aquell noi era, em va semblar (a mi i a tothom), més gran que tots, ben bé 2 o 3 anys. Segur que en els papers posa que té 10 o 11 anys (que ja sabem què passa a segons quins països a l’hora de donar d’alta un nadó) però de cap manera s’ajusta a la realitat, segons els estàndards de desenvolupament físic a l’ús. No vull entrar en l’estèril debat de què hauria de fer la FCF. en casos com aquest (ni han uns quants) perquè s’han vist a nivell de seleccions sub-16 i sub-21 i ni la FIFA ni la UEFA no han aconseguit resoldre el problema registral. Però sí que vull dir que: Fent jugar aquest noi infantil (fins i tot, potser, cadet de 1r. any) no li fan cap favor, ni a ell ni a l’equip. Potser ajudarà a guanyar amb facilitat, però no desenvoluparà i evitarà el desenvolupament dels seus companys (això està més que comprovat).
3. Cornellà UE. van presentar, ahir per la tarda un equip Aleví (de 1r. any). Fluix, molt fluix, tant fluix que no semblava Cornellà UE. Era com si els nois no es coneguessin entre ells, millor dit, era com si els jugadors no coneguessin la UE. Cornellà. Es podria pensar que havien posat benjamins per anar avançant feina, però no m’ho va semblar per talla física. Diria que era com si haguessin fet un equip amb jugadors a prova, sense connexió entre ells, com fet amb retalls. La UE. Rubí els va repassar i el nostre Aleví “D” els va guanyar... Lo dit, no em va semblar la UE. Cornellà.
El proper cap de setmana segona part del 2n. Torneig Vila d’Esparreguera.
Salut i quasi final.