Translate

dilluns, 14 de setembre del 2009

RESPECTE PELS ÀRBITRES... i pels directius i pels socis...

No escrivim aquest post perquè s’hagi produït cap incident en el primer partit de lliga del Sènior (CE. Esparreguera 2 - 4 Molins de Rei CF. ) ni tampoc per justificar una derrota. De veres que no.
Estem acostumats a que se’ns digui que els àrbitres també son humans (cert), que també es podent equivocar (més que si) i que els hem de donar suport perquè sense ells el nostre esport no es podria practicar (probablement sigui cert).
Així que no tindrem en compte que l’àrbitre del partit va deixar sense porter al Centre (en Carlos va ser expulsat per dos targetes grogues en menys de tres minuts) al minut tretze de partit (13’) sense que en la segona amonestació s’hagués produït cap mena de contacte entre els jugadors. Com tampoc no tindrem en compte que el penalty que mata el partit i que va significar el 2-4 va ser degut a unes mans absolutament involuntàries, fet reconegut per tothom al camp (inclosos els rivals). En la nostra bondat no considerarem negativament cap d’aquestes (i d’altres) decisions, ja que, com hem dit, els àrbitres no son infal·libles. Però sí que creiem que les diferents Delegacions del Col·legi d’Àrbitres, i aquest mateix, haurien de fer reflexionar a la seva gent sobre el paper arbitral. Arbitral, exacte, de mediador, dit de qui vetlla pel compliment del respecte a les regles entre els contendents. Només això. En cap cas convertir-se en l’element que determina resultats i que s’erigeix en protagonista principal.
Al final l’àrbitre marxa (això sí, després de cobrar un rebut de 148 euros) i els equips es queden amb cara de “tontu”, bons, però “tontus”.
A empassar-s’ho! Malgrat que tramitar les fitxes de l’equip sènior li hagi costat al club més de 3.000 euros. Total... que més els hi dona.
El col·lectiu arbitral vol anar a la vaga el cap de setmana del 10 i 11 d’octubre. Segurament les seves reivindicacions seran justes.
Per a quan les mobilitzacions dels clubs?
Perquè les nostres demandes també ho son de justes.