Translate

dimecres, 29 de desembre del 2010

CRISI A LA FEDERACIÓ CATALANA DE FUTBOL

Fa temps que s’estava cuinant.

El cas és que (sense entrar en valoracions) avui 29/12/2010 quinze (15) directius de la FCF. han presentat la dimissió.

Què significa això? Doncs que de moment es constitueix una Junta Gestora que mantindrà la direcció de la FCF fins a la celebració de noves eleccions abans de tres mesos.

En què ens afecta? A banda del desastre que significa que la FCF caigui en lluites fratricides que només ens debiliten i malmeten la imatge del nostre esport:

1) Com quedarà la reforma del futbol territorial que havia d’entrar en vigor la propera temporada, el pla de competició de la qual ja està en vigor aquesta temporada en quant als descensos i ascensos?

2) Quin futur li espera a la reforma del futbol base que ha entrat en vigor aquesta mateixa temporada?

Tot això restarà pendent del resultat d’unes eleccions per a les que no coneixem encara candidats ni programes, però que s’han de celebrar abans de tres mesos i aquesta és la més gruixuda:

Si l’encara president, en Jordi Casals, decideix esgotar terminis (cosa que vist com a anat tot no seria d’estranyar) ens anirem a voltants de finals del mes de març de 2011, això és, a dos mesos del final de les respectives competicions de lliga i, per tant, sense cap marge de maniobra per a la temporada que està en marxa.

Finalment una cosa: Els dimissionaris ens haurien d’explicar clarament quines son les qüestions a les que es refereixen quan diuen Hem perdut la confiança en alguns dels companys de la Junta Directiva, els quals han dut a terme una política de fets consumats, adoptant decisions de forma unilateral i, tot sovint, a esquenes dels òrgans de govern i representació federatius.” I quan diuen tampoc compartim la gestió econòmica realitzada ni l’adquisició d’algunes obligacions inassumibles o èticament inacceptables, en particular, no ens sentim responsables d’aquelles decisions adoptades al marge de la Junta Directiva i que comprometen clarament el futur de la FCF.”

Enllaç amb la nota de premsa oficial publicada en la pàgina de la FCF.

http://fcf.cat/pub/noticiaAmpliada.asp?idnoticia=3398&gruponoticia=20

Pot ser fan referència a qüestions sobre les que havíem manifestat els nostre seriosos dubtes com ara la venda dels drets per vendre productes utilitzant les adreces de correu-e i sms’s dels afiliats? (recordeu la nostra ferma oposició a que es facilitessin aquestes dades a la FCF.)

Potser fan referència a la tèrbola història de la cancel·lació de la pòlissa d’assistència mèdica amb ASISA (que reclama a la FCF. quasi 2 milions d’ euros que haurem de pagar entre tots) i la contractació amb ARESA (que per cert funciona fatal)?

Quantes coses ignorem els clubs, d’aquelles que només es coneixen de portes endins, que encara estan per sortir? Haurem de veure processos judicials? Quina és la situació econòmica real de la FCF.

Enllaç amb article del diari SPORT de va uns mesos (27 d'ocubre) en el que ja se’n parlava del que estava per venir.

http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=729091&idseccio_PK=1055

Creiem que els nostres representants elegits democràticament, tant els que queden com els que han dimitit, haurien d’informar amb claredat els clubs als que representen.

Esperem que sigui en breu.


Salut i pena