Translate

dimecres, 5 de desembre del 2012

MASSA INTERRUPCIONS. CAP ACTIVITAT.

Les dates festives cauen al calendari de forma diferent cada any.
Aquest cap de setmana no hi ha competició degut a la concatenació de dues festes i el cap de setmana.
Dilluns 10/12 no es podrà utilitzar el camp per tasques de manteniment.
Després vindran un parell de setmanes de normalitat, per tornar a les aturades.
Així des del dia 24/12 fins a l’ 1/1/2013 (ambdós inclosos) no hi haurà activitat, com tampoc no hi haurà competició el cap de setmana del 5 i 6 de gener.
Des del club informen que, més a més, els caps de setmana del 29 i 30/12/2012 i del 5 i 6/1/2013, no es disputaran partits amistosos.
Intentaré fer tot aquest batibull de dates en quelcom més entenedor, en dades més “digeribles” per a millor comprensió:
Entre les festes obligatòries i les “vacances” que, inexplicablement per a mi, incorporen des del club, resulta que:
En el millor dels, casos durant tot el mes de desembre, es realitzaran 9 sessions d’entrenament i, en cinc setmanes, es disputaran 2 partits.
Sembla evident que a la represa de la competició, allà pel cap de setmana del 12 i 13 de gener, es pot produir un fenomen de “pretemporada hivernal” que ens deixi en franca inferioritat respecte dels clubs que s’hagin preocupat de dissenyar un calendari d’activitat que els permeti mantenir un nivell mínim de preparació.
No podem fer responsable al club del fet que, enguany, les dates festives caiguin com cauen, però sí que se’ls ha de demanar que vetllin pel manteniment del nivell de preparació i per minimitzar les conseqüències de tanta aturada i inactivitat.
És per això que no s’entén per quin motiu no s’organitzen sessions d’entrenament aprofitant el dilluns 24, el dijous 27, el divendres 28, el dissabte 29, el diumenge 30 de desembre i el dissabte 5 de gener. Fins i tot sessions matinals i vespertines es poden organitzar (com s’ha fet altres anys), de manera que, aquells equips que tenen més necessitat a les classificacions, poguessin fer activitat a doble sessió, ja que amb tres coordinadors en el club es pot muntar segur.
Per “equips que tenen més necessitat a les classificacions” hem d’entendre aquells que, tenint com a objectiu mantenir la categoria, estan en posicions de descens i a aquells que, tenint la possibilitat de lluitar per obtenir campionats i ascens, estan en disposició d’assolir primeres posicions.
N’estic segur que algú dirà “com és d’exagerat aquest! Hi ha temps suficient per a entrenar abans de tornar a la competició!”.
Doncs no, la pèrdua de la tensió competitiva no es resol només amb entrenaments, igual que els automatismes de joc es desconnecten si no es practiquen en partits.
No sé perquè s’ha pres aquesta decisió. Potser sigui per estalviar en despeses de personal de consergeria i en arbitratges, potser hi ha un gran cansament en la cúpula tècnica i/o en la directiva i resulta imprescindible un descans reparador, potser només és per comoditat, potser és que, estant en una època d’abundància econòmica, totes les famílies del club marxen de vacances fora de la vila, o potser és qüestió de model. No ho sé el perquè, no hi ha explicació. http://ves.cat/bKr8
El que sembla clar és que, aquest enorme parèntesi, no es correspon amb els criteris esportius de competició més elementals.
Em sembla equivocat i així ho exposo, amb ànim de provocar una reflexió. Si més no, ho intento.
Salut i Aprofitament