Translate

dimarts, 9 d’octubre del 2012

LLÀSTIMA DE XERRADA!

El passat dia 4 d’octubre l'Agrupació Barça Jugadors, en col·laboració amb el Servei d'Esports de l'Ajuntament d'Esparreguera, va organitzar la jornada "Enganxa't a l'Esport", amb una taula rodona que es realitzava a Can Pasqual i que comptava amb la presència, entre d'altres, de l'esparreguerí i ex jugador del F.C. Barcelona en Josep Moratalla.
En el cartell de la promoció d’aquest acte, més a més dels escuts de l’Agrupació Barça Jugadors, de l’Ajuntament d’Esparreguera i del Centre, estaven els logos de la Generalitat de Catalunya (Agència de Salut Pública), el de la Obra Social Fundació “La Caixa” i dos més. Així que patrocinadors hi havia.(veure l' enllaç http://ves.cat/bnLf)
El lema de la jornada era “Fomentem l’Esport. Prevenim les conductes de risc” i pretenia tractar sobre els riscs del consum de drogues, incloses les anomenades toves i les socialment acceptades. Semblava interessant.
Però... Malgrat l’aparent interès del tema poc poder de convocatòria va suscitar la qüestió.
Al taller (eufemisme per descriure una xerrada d’en Josep Moratalla al camp) van assistir una vuitantena de nois i noies, convocats expressament i obligatòria per a la qüestió, la majoria dels quals no tenien ni idea de què anaven a fer.
A la taula rodona (un altre eufemisme) que es va fer més tard a Can Pasqual, a part dels que estaven a la taula de presidència, quatre gats (dotzena i mitja sent generosos), comptant directius enviats per compromís i uns quants pares reclutats “per favor” al camp de futbol mentre que els seus fills entrenaven.
I això perquè va passar? És que la prevenció de les conductes de risc no interessa ni preocupa els pares i mares? i no serà perquè la gent del Centre no s'hi esforces en complir.
La veritat és que l’acte en qüestió no es va promocionar degudament. La primera noticia la vam tenir el dia 1 d’octubre mitjançant dos cartells enganxats a la paret del bar del camp. El dia 2 d’octubre es penja a la pàgina oficial i al Facebook del club i des del Centre intenten aconseguir aforament a cop de convocatòria forçada.
Per cert, només del Centre. Igual és que el lema “Fomentem l’Esport. Prevenim les conductes de risc” és aplicable en exclusiva al futbol i queda fora de l’àmbit del futbol sala, del bàsquet, del handbol i la petanca, del ciclisme i del futbol flag. Potser si, no ho sé, em perdo.
I per què es fa tot tard? Per què no s'implica tot el món de l'esport de la vila? Tampoc no ho sé.
Alguns podrien pensar que aquestes coses es fan de manera mecànica perquè, en realitat, només es tracta de dissimular una de les formes encobertes de finançament que fan servir algunes entitats 8i no em refereixo al Centre d'Esports) que, amb diners procedents de subvencions públiques i bancàries, es camuflen de “plans”, “jornades formatives” o “actes solidaris”.
Però no. Segur que no.
Sigui com sigui es de valorar lo bé que ho venen alguns! Jo, si no hagués estat al aguait de la qüestió, pensaria que m’havia perdut la reunió anual d’algun dels “Alts Comissionats de les Nacions Unides”. (veure l’enllaç http://ves.cat/bnKw)
Salut i... oi que no?